Soy Rosa, ik ben Roos

Ik stelde me ooit voor aan mijn nieuwe baas, ergens in het Westland. "Rosanne", zei ik. "Ah, Roos", zei mijn baas vervolgens. Later kwam ik erachter dat de man sowieso een voorkeur had voor voornamen bestaande uit één lettergreep, zijn zoons, vier stuks, hadden allemaal een naam die bestond uit vier letters.

Een paar jaar later leerde ik een Argentijns meisje kennen. Zij leerde Nederlands, ik wilde wel Spaans leren. Hoe mijn naam dan klonk in het Spaans? "Rosa", zei ze resoluut. 'Soy Rosa' betekende vervolgens 'Ik ben Roos', en zo kwam ik een jaar later aan mijn domeinnaam.

Op die domeinnaam kunt u foto's zien, blogjes lezen, en een bescheiden webportfolio bekijken. Zomaar wat dingen die ik met veel plezier doe. Intussen afgestudeerd psychologe, en ook eindelijk op reis geweest naar het prachtige land waar mijn domeinnaam indirect vandaan komt. Dingen die u niet kunt zien op deze dommeinnaam, maar die ik wel leuk vind, zijn: tulpen, chocola, thee, en boeken. Verder heb ik een hekel aan mijzelf voorstellen, omdat het plaatje daarmee nooit compleet is. Daarom hieronder een plaatje, om het toch nog een beetje compleet te maken.

soyrosa

De foto van de man heb ik in de zomer van 2007 gemaakt in het Jüdisches Museum in Berlijn. Het zelfportret stamt uit februari 2009.

Op alle tekst- en beeldmateriaal op soyrosa.nl is een Creative Commons 3.0-licentie van toepassing.