ZigZagCity #2

Wat jij als bezoeker van ZigZagCity zult beleven is natuurlijk heel anders dan wat ik zal beleven. Geen twee mensen zullen hetzelfde zien en denken als ze naar hetzelfde plaatje kijken: onze ervaringen uit het verleden bepalen hoe we een beeld of ervaring inkleuren. En dus zul jij jouw Rotterdam anders ervaren dan ik het mijne.

Hoogtepunten
Voor ZigZagCity heb ik een aantal persoonlijke hoogtepunten opgesteld. Sinds ik in New York City over de High Line heb gelopen kijk ik erg uit naar de Luchtsingel die middels Crowdfunding gebouwd zal worden. De Luchtsingel is een onderdeel van I / We / You Make Rotterdam, en is onlangs via publieksstemmen uitgeroepen tot 'beste Stadsinitiatief'. Leuk! Heel benieuwd ben ik naar welke ideeën er nog meer onder Rotterdammers leven als het gaat om het verbeteren of verlevendigen van de stad, en dus bezoek ik zeker het NAi waar onder andere de tentoonstelling Making City getoond wordt.

Ooit was
Gek als ik ben op rare contrasten in grote steden, of dingen die doen beseffen wat 'ooit was', moet ik ook zeker kijken naar de 'happy sheep' die geplaatst worden in de tuin van het Chabot Museum. Vroeger waren er weilanden zichtbaar vanaf deze locatie. Met dit in mijn achterhoofd zal het uitkijken over deze tuin vast een andere ervaring zijn, en laat ik dat nu net heel erg leuk vinden.

Opblaasbare paviljoen
En als ik dan toch bezig zijn met de stad vanuit een ander perspectief te bekijken: even langs het Schouwburgplein voor het opblaasbare paviljoen Comntemplatorium-Vortex, een kunstwerk waar je zowel naar kunt kijken als in kunt liggen.

Op grote hoogte
Ook mooi: op grote hoogte een kopje koffie drinken. Hoewel Het Hofplein nu niet direct de eerste plek is die ik associeer met vrije tijd en ontspanning kun je tijdens ZigZagCity op 18 hoog in De Hofpoort terecht in een tijdelijke koffietent. Hm, uitkijken over de stad vanaf een onbekende locatie met een kop hete thee? Klinkt goed!

Jamin
Zoals gezegd, iedereen ervaart dingen op een andere manier, en dus zijn mijn gekozen hoogtepunten waarschijnlijk anders dan de jouwe. Ga je vast oriënteren op de website, of probeer ergens een programma-boekje op te pikken. Er staan onder andere twee interviews in met Rotterdammers ( Annet Schiebergen en Paul Zijdenbos) die al in Rotterdam woonden en werkten voordat ik geboren was... Meer van dit soort verhalen ga ik graag beleven tijdens de Locatie Theater, in onder andere snoepwinkel Jamin, waar 'een beeld wordt geschetst over de voormalige snoepfabriek in Crooswijk'. (Hm, en dan proberen van de chocola af te blijven!)

Geen reacties  


Persoonlijke info onthouden?:
Kattebel:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.