ZigZagCity #1

Lekker zeg, er wordt weer eens iets gedaan met architectuur in Rotterdam! In 2007 heb ik met volle teugen genoten van het Wolkenkrabberweekend. Vanaf het KPN-gebouw en bovenop het WTC genieten van de mooie skyline van Rotterdam. Wat mij betreft de architectuurstad van Nederland, en daarom verbaast het me ook niets dat ZigZagCity in het leven is geroepen.

Website
Voorlopig moet ik me nog even zoet zien te houden met de websitezigzagzity.nl, want het festival begint pas op 20 april. Wat kunnen we al zien op de website? In ieder geval een introductie van het festival, namelijk met de volgende omschrijving: "Beleef de stad op een onverwachte manier tijdens de eerste editie van ZigZagCity. Het nieuwe architectuurfestival leid je via een alternatieve route dwars door het Lijnbaankwartier naar verborgen binnenplaatsen en tuinen."

Nieuwsgierig
Een andere kijk op de stad die ik goed denk te kennen, dat spreekt me wel aan. Binnenplaatsen? Tuinen? Twee dingen waarvan ik niet eens besef dat we die kunnen vinden in de binnenstad, dus dat prikkelt alvast mijn nieuwsgierigheid.

Programma
Het programma staat al (bijna volledig) online. Met mijn voeten nog moe van een paar uur shoppen op de Lijnbaan begrijp ik wat er bedoeld wordt met de omschrijving "Vroeger had het gebied echter meer uitstraling en sfeer dan tegenwoordig". De Lijnbaan is toch een beetje datgene waar ik me altijd voor moet verdedigen als ik met niet-Rotterdammers over mijn stad praat. "Maar Rotterdam is zo grijs!", roepen ze vaak uit. Het kost me vaak veel moeite uit te leggen dat Rotterdam diverser en kleurrijker is dan alleen de Lijnbaan en de Koopgoot. Heel benieuwd ben ik dus naar de metamorfose die de Lijnbaan zal ondergaan tijdens ZigZagCity.

Iets om over na te denken
De website biedt alvast wat prikkelende informatie, een agenda, een korte omschrijving van de route, en meer. Ik ben nieuwsgierig geworden naar wat het festival allemaal gaat brengen, en hoop jullie ook! Ga ik nu even nadenken over 'Making City' in het NAi, want hoe ziet mijn ideale Rotterdam er eigenlijk uit?

[Deze blog heb ik geschreven in opdracht van ZigZagCity, dat plaatsvindt in Rotterdam van 20 april tot en met 6 mei. Het origineel is hier te bekijken.]

twee reacties

grijs..? ik deed bij wijze van excursie (en kennnismaking) eens een tocht van een kerkje in Charlois via de Kop van Zuid naar CS en door naar een terras aan het water in Hilligersberg. Groen! :)

robtheblob

PS. Ik hoop mijn wooncarrière ooit voort te zetten in Heijplaat

robtheblob  


Persoonlijke info onthouden?:
Kattebel:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.