A note a day #16

World Press Photo 2012: de winnende foto is al veelvuldig in digitale en analoge media voorbij gekomen. Nieuwsgierig naar de andere foto's scroll ik door naar de tweede. Pas na het lezen van het onderschrift bekijk ik de foto wat beter. En nog beter. En hoe langer ik kijk en tot me door laat dringen wie en wat deze meisjes zijn hoe groter de knoop in mijn maag wordt. Een foto die ik mooi vind, vanwege de kleuren, de serieuze uitdrukkingen op de gezichten, vanwege het culturele beeld dat ze schetst, en ook simpelweg vanwege de jurken van de meisjes.

Een foto die ik zo graag beter tot me door wil laten dringen. Waar ik het verhaal beter van zou willen leren kennen. Een foto doe me doet besluiten de andere foto's op een later tijdstip te gaan bekijken.

twee reacties

Vreselijk is het inderdaad, prachtig qua beeld, vreselijk qua verhaal en daarom een perfecte world press photo. Ik ga even zien of ze de foto’s dit jaar ook naar het Noorden brengen…

dondersteen

Niet te bevatten, vreselijk!

mams  


Persoonlijke info onthouden?:
Kattebel:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.