Verbazing

De arts komt af en toe langs bij mij op kantoor. Een vrolijke man, een beetje warrig. Soms stond ik in de keuken en sprak hij me ineens aan; hele verhalen kwamen er dan uit die duidelijk voortboorduurden op een gesprek dat wij samen niet hadden gevoerd.

Het duurde even voor ik doorhad dat hij mij voor iemand anders aanzag.

Een ander kleiner meisje met blonde krullen en lichte ogen werkt ook bij ons op kantoor. Zij doet ander werk, en spreekt in haar functie de arts vaker dan ik. Nog tot enkele weken geleden merkte ik dat de arts mij wéér voor haar aanzag. Grappig, natuurlijk. Hoe sommige mensen moeite hebben met het uit elkaar houden van gezichten en blijkbaar niet het verschil zien tussen mijn donkerblonde krullen en haar lichtblonde.

Afgelopen week zegde ik mijn baan op. Per 1 augustus mag ik namelijk aan een nieuwe uitdaging beginnen, en zodoende verlaat ik het kantoor met mijn 'evenbeeld' en de arts. De arts staat in de gang en wij praten met nog een andere collega. Vanuit de gang zie ik de lichtblonde krullen aan komen lopen. Plots staat de arts tussen mij en mijn 'evenbeeld' in.

Hij kijkt naar links, naar haar. Hij kijkt naar rechts, naar mij. De verrassing op zijn gezicht is duidelijk merkbaar. Ik vermoed dat pas nu ik het kantoor ga verlaten de arme man doorheeft waarom hij soms zulke verbaasde blikken kreeg van 'dat meisje met die krullen'.

acht reacties

Zal ik van de week nog een keertje langskomen als hij er ook is? ;)

Bernice

Goed plan, dan is de verwarring compleet!

Rose

Hehe, wel een geweldig verhaal. Ocharme die arts idd! :-) Misschien wordt ie nu wel een beetje oplettender…

smiley

Wat een geweldig verhaal. Ik zag de verbazing op het gezicht van de arme man…

Dondersteen

Verbaasde meisjes kunnen heel leuk kijken… Succes in je nieuwe uitdaging ;-)

madbello

Zijn er dan nóg meer van die kleintjes met krullen? :O

Michiel

Yep, we zijn niet uniek!

Rose

We zijn zeker niet uniek. Het ergste is dat we ‘‘EEN’‘ zijn en onbewust ons best doen om dat weer te worden…. Kijk maar om je heen, hoe je het wend of keert, iedereen probeert met elkaar in contact te blijven. Via social, mobiel, satelliet, telefoon. De verstrengeling word steeds inniger en meer een bestaansrecht geworden.

Sorry voor dit esoterisch gedoe! ;-)

madbello  


Persoonlijke info onthouden?:
Kattebel:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.