Allochtoon #12

De vrouw draagt een gebloemde jurk, een donkerpaarse hoofddoek, een mooie speld die de hoofddoek bij elkaar houdt, is make-uploos, mooi, lief, is moeder van vijf kinderen, heeft zorgen, heeft pijn op haar borst, komt niet meer uit haar eigen angstige gedachten, huilt, maar niet uitbundig, heel ingetogen, alsof ze denkt niet verdrietig te mogen zijn.

Ik hou even haar hand vast. Ze knijpt terug in de mijne, en antwoordt met het Arabische Insha'Allah op mijn bemoedigende woorden.

Een klein moment dat ineens grote dingen met het brein doet. Een klein moment dat me raakt. Eigenlijk zou ik er daar iedere dag een van op moeten schrijven.

acht reacties

Dat klopt helemaal. Zo’n momenten zijn belangrijk. Zowel voor jou, als voor haar.
Als je elke dag zo minstens één moment hebt, ben je volgens mij heel goed bezig.

smiley

Misschien is het Flow “one line a day” boekje iets voor jou? Ik schrijf elke dag een mooie quote op of iets waardoor ik die dag erg blij en gelukkig werd. Is echt leuk om terug te lezen :)

Rianne

Mooi, klein, ontroerend.

Maaike

Een hand vasthouden is vaak genoeg.
Ontroerend.

Jacobdus

Mooi! Wat een gaaf gevoel moet dat zijn! :)

Irene

Hey Roos, best dat jij nog oog en gevoel hebt voor het ontdekken en het aanvoelen van een integer moment, de meeste mensen lopen daar gewoon aan voorbij!
groetjes
Christa ( Fibromindy)

christa

Onder onze kleren zijn we allemaal gewoon mensen.

_kouw

Wat een prachtmoment. En zo mooi verwoord.

Kat en Hond  


Persoonlijke info onthouden?:
Kattebel:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.